Talış mətbəxi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Fox.AZ
Qaynar olaylar Texnologiyalar Canlı ünsiyyət (Bloqlar)
Gündəlik həyat Şou-biznes
  Müzakirələr (Forum)
Avto dünya Xüsusi layihələrimiz Yükləmələr
İdman və sağlamlıq Mobil xidmətlər Online arxiv
 

Показано ? 1 по 18 из 18.

Тема: Talış mətbəxi

  1. #1
    Qeydiyyat
    May 2008
    Ünvan
    ...
    İsmarıc sayı
    753
    Təşəkkür edirəm!
    2,301
    Təşəkkür alıb: 3,392 dəfə, İsmarıc; 1,918

    По умолчанию

    Sadəcə Cənub bölgəsinin ləziz yemək reseptlərini bu mövzuda sizlırlə paylaşacam. Bişirin, nə sualınız olsa, buyurun !
    Uğurlar!


    Ləvəngi

    Lazım olan ərzaqlar:

    Qoz- 200-300 qram
    Soğan - 4-5 ədəd
    Alça turşusu (rub)( bəzən buna Bakı tərəfdə palçıq turşusud a deyirlər) - 2 xörək qaşığı
    Duz, istiot, darçın(ətirli olması üçün)

    Ləvəngini hazırlamaq üçün əvvəlcə qozu ət maşınında çəkirsiz. Daha sonra soğanları ət maşınında çəkirsiniz. Soğanı çəkəndən sonra tənzifdən keçirib, suyunu çıxarırsınız. Daha sonra soğanı,çəkilmiş qozu qarışdırıb üzərinə alça turşusunu da əlavə edirsiz. Daha sonra duz, istiot və darçını da əlavə edib yaxşıca qarışdırırsınız. Alınan qarışığı toyuğun, ördəyin, balığın içinə doldurub bişirirsiniz. Ləvəngi acı olarsa, günah sizdədir. Soğanı mütləq tənzifdən keçirin !!!
    Nuş olsun.


    Turşu kabab

    Lazım olan ərzaqlar:

    ?t - 300-500 qram
    Cəfəri(petruşka) - 1 dəstə
    Soğan - 2-3 ədəd
    ?rik qurusu(qaysı) - 200 qram
    Alça qurusu - 100 qram
    Duz, istiot

    ?vvəlcə əti, cəfərini və soğanı birlikdə döyüb, üzərinə duz və istiot töküb qarışdırırıq və küftələr hazırlayırıq (xırda-xırda). Bir qədər cəfərini ayrılıqda narın döyüb suyunu sıxıb saxlayırlar, özünü isə yağ əlavə edilmiş qabda qovura-qovura üzərinə abqora(ərik və alça qurusu) əlavə edirlər. Qovurulmuş cəfərinin üzərinə su tökür, qaynamağa başlayanda isə küftələri əlavə edib, azacıq istidə bişiririk. ?gər küftə bişib, suyu azalıb və yağa düşübsə, cəfərinin suyunu onun üzərinə töküb 1 neçə dəqiqə qaynadırıq.
    Turşu kababı plovla yeyirsiz.

    Nuş olsun !


    Fisincan
    Lazım olan ərzaqlar:

    Toyuq - 1 ədəd
    Soğan - 4 -5 ədəd
    Nar - 3-4 ədəd
    Qara turşu (rub, lavaşa) - 200 qram
    Balqabaq - 1 ədəd (balaca olsa daha yaxşıdır)
    Duz
    Qoz - 300 qram (döyülmüş formada)

    ?vvəlcə toyuğun üzərinə 4-5 baş quru soğan, 3-4 dənə yarılmış turş nar, qara turşu, duz, 2-3 dilim boranı qatıb üzərinə su tökürük. Bütün bunların üztünə odda qızardılmış nal və yaxud da dəmir parçası ataraq qaynadırıq. Toyuq bişəndən sonra qazandan toyuğu, soğanı, boranını, dəmiri çıxarırıq. qalan suyu süzür, nar gilələrini isə atırıq. Boranı ilə soğanı birlikdə əzirik. Daha sonra əzilmiş hissəni döyülmüş qozla qarışdırırıq. Sonra da bunları süzdüyümüz su ilə qaynadırırq. Daha sonra alınan qarışığın üzərinə toyuğu da əlavə edib dəmə qoyuruq. Fisincan plovla yeyilir .

    Nuş olsun !


    Badımcan dolması

    Lazım olan ərzaqlar:

    Badımcan
    Pomidor
    Bolqar bibəri
    Dana əti
    Soğan
    Tomat pastası
    Qoz


    ?vvəl badımcanı təmizləyirik, daha sonra kənarlarını 4-5 yerdən bıçaqla çərtirik. Sonra onu sıxıb acısını çıxarırıq. Üzərinə ağır əşya da qoya bilərsiz ki, acı suyu çıxsın.
    Bu ərəfədə əti, qozu və soğanı ayrı-ayrılıqda ət maşınından keçiririk.
    Qozu və soğanın bir hissəsini qarışdırıqıq. Amma öncə soğanı da tənzifdən keçirməli və suyunu çıxarmalısız.
    Çəkilmiş əti tavada bişiririk (qiymə kimi).

    Suyu çıxan badımcanı daha sonra duzlayırıq və tavada qızardırıq. Daha sonra bir hissəsinə ət, digərinə isə qozla-soğan qarışığını doldururq. (Eyni addımı pomidor və bibərlə də etmək olur. Sadəcə pomidor və bibərin içini doldurursuz). Daha sonra bunları iri tavada bişirirsiz.
    Dolmanız hazırdır.

    Bölümdə olan digər mövzularla tanış olur::

    По?ледний раз редактировало?ь Megi; 13.12.2008 в 22:44

  2. Göstərilən 2 foksarik bu posta görə Maestro üçün təşəkkür etdilər:

    ilash (24.02.2009), Lelu_23_ (10.05.2009)

  3. #2
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    ACS city
    İsmarıc sayı
    9,792
    Təşəkkür edirəm!
    9,118
    Təşəkkür alıb: 9,444 dəfə, İsmarıc; 3,829

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Цитата Сообщение от MaestrO По?мотреть ?ообщение
    Ləvəngi

    Lazım olan ərzaqlar:

    Qoz- 200-300 qram
    Soğan - 4-5 ədəd
    Alça turşusu (rub)( bəzən buna Bakı tərəfdə palçıq turşusud a deyirlər) - 2 xörək qaşığı
    Duz, istiot, darçın(ətirli olması üçün)

    Ləvəngini hazırlamaq üçün əvvəlcə qozu ət maşınında çəkirsiz. Daha sonra soğanları ət maşınında çəkirsiniz. Soğanı çəkəndən sonra tənzifdən keçirib, suyunu çıxarırsınız. Daha sonra soğanı,çəkilmiş qozu qarışdırıb üzərinə alça turşusunu da əlavə edirsiz. Daha sonra duz, istiot və darçını da əlavə edib yaxşıca qarışdırırsınız. Alınan qarışığı toyuğun, ördəyin, balığın içinə doldurub bişirirsiniz. Ləvəngi acı olarsa, günah sizdədir. Soğanı mütləq tənzifdən keçirin !!!
    Nuş olsun.

    Biz turşuyla bərabər ziriş də qatırıq ləvəngiyə,ama darçın yox.Birinci dəfədi eşidirəm darçını.
    Ama onların ləvəngisi xoşuma gəlmir.Soğanın dadı qalır.ama mama eliyəndə soğan tamam ölür,nə iyi nə dadı olur.
    Даже ?амый ?трогий и каменный мужчина, не может противит?? фразе "ну паааааааап, ты же мен? любишь?" )))

  4. #3
    Qeydiyyat
    May 2008
    Ünvan
    Sumgait
    İsmarıc sayı
    271
    Təşəkkür edirəm!
    236
    Təşəkkür alıb: 169 dəfə, İsmarıc; 85

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Цитата Сообщение от MaestrO По?мотреть ?ообщение
    Turşu kabab

    Lazım olan ərzaqlar:

    ?t - 300-500 qram
    Cəfəri(petruşka) - 1 dəstə
    Soğan - 2-3 ədəd
    ?rik qurusu(qaysı) - 200 qram
    Alça qurusu - 100 qram
    Duz, istiot

    ?vvəlcə əti, cəfərini və soğanı birlikdə döyüb, üzərinə duz və istiot töküb qarışdırırıq və küftələr hazırlayırıq (xırda-xırda). Bir qədər cəfərini ayrılıqda narın döyüb suyunu sıxıb saxlayırlar, özünü isə yağ əlavə edilmiş qabda qovura-qovura üzərinə abqora(ərik və alça qurusu) əlavə edirlər. Qovurulmuş cəfərinin üzərinə su tökür, qaynamağa başlayanda isə küftələri əlavə edib, azacıq istidə bişiririk. ?gər küftə bişib, suyu azalıb və yağa düşübsə, cəfərinin suyunu onun üzərinə töküb 1 neçə dəqiqə qaynadırıq.
    Turşu kababı plovla yeyirsiz.

    Nuş olsun !
    ?n sevdiyim yeməklərdən biri!!! Bir əlavə edim, nə qədər cəfəri çox olsa o qədər dadlı olur.
    Abqoranın ərik və alça qurusu ilə əlaqələnməsini anlamadım. Bİzdə mama abqorani üzümün suyundan alır. Sırf bu yemək üçün.
    Bir də abqora əldə edənlər bu maye, təzyiq xəstələrinə xeyirlidir.
    ?gər özünə bərabər və ya özündən yaxşıya rast gələ bilmirsənsə tənhalığa çəkil. (Dxammapada)

  5. #4
    Qeydiyyat
    May 2008
    Ünvan
    BAKI
    İsmarıc sayı
    136
    Təşəkkür edirəm!
    9
    Təşəkkür alıb: 34 dəfə, İsmarıc; 27

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Цитата Сообщение от MaestrO По?мотреть ?ообщение
    Ləvəngi

    Lazım olan ərzaqlar:

    Qoz- 200-300 qram
    Soğan - 4-5 ədəd
    Alça turşusu (rub)( bəzən buna Bakı tərəfdə palçıq turşusud a deyirlər) - 2 xörək qaşığı
    Duz, istiot, darçın(ətirli olması üçün)

    Ləvəngini hazırlamaq üçün əvvəlcə qozu ət maşınında çəkirsiz. Daha sonra soğanları ət maşınında çəkirsiniz. Soğanı çəkəndən sonra tənzifdən keçirib, suyunu çıxarırsınız. Daha sonra soğanı,çəkilmiş qozu qarışdırıb üzərinə alça turşusunu da əlavə edirsiz. Daha sonra duz, istiot və darçını da əlavə edib yaxşıca qarışdırırsınız. Alınan qarışığı toyuğun, ördəyin, balığın içinə doldurub bişirirsiniz. Ləvəngi acı olarsa, günah sizdədir. Soğanı mütləq tənzifdən keçirin !!!
    Nuş olsun.
    oyyyy lap tamahim cekdiyee,cox dadli olur,ama darcini birinci defedi esidirdim,biz darcin qatmiriq ama,yoxlayariq gorey darcinla nece olur

  6. #5
    Qeydiyyat
    Jan 2008
    Ünvan
    Azerbaycanda
    İsmarıc sayı
    5,891
    Təşəkkür edirəm!
    1,971
    Təşəkkür alıb: 3,289 dəfə, İsmarıc; 1,518

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Talis metbexinin levengizini xoslayiram.
    Kişi kimi doğulanlar çoxdu,amma kişi kimi ölənlər azdı.

  7. #6
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    ACS city
    İsmarıc sayı
    9,792
    Təşəkkür edirəm!
    9,118
    Təşəkkür alıb: 9,444 dəfə, İsmarıc; 3,829

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Heç bir zonanın - hətta talış mətbəxinin də dolması bizim dolmaya çata bilməz.
    Даже ?амый ?трогий и каменный мужчина, не может противит?? фразе "ну паааааааап, ты же мен? любишь?" )))

  8. #7
    Qeydiyyat
    May 2008
    Ünvan
    TERRA INCOGNITA
    İsmarıc sayı
    3,122
    Təşəkkür edirəm!
    3,922
    Təşəkkür alıb: 5,062 dəfə, İsmarıc; 1,546

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Yenə "sizin" , "bizim" söhbətləri .ay yerlibazlar
    Talış mətbəxi elə də tanış deyil .. Amma oranın ləvəngisinin yeri var. Bir dəfə yemişəm təndirdə bişmiş ləvəngi . Superr.!
    Qumata, Qupta, Qvarşta

    “If I am not for myself, who will be for me? If I am for myself alone, what am I? If not now, when??

  9. #8
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    Hungary
    İsmarıc sayı
    5,782
    Təşəkkür edirəm!
    1,104
    Təşəkkür alıb: 3,092 dəfə, İsmarıc; 1,695

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Yerlibazlıq eləmiyin dəə!!!
    Mənim Ləvəngidən çox xoşum gəlir.O zonanın 1 nömrəli yeməyidi.Aşnan olsa lap əla
    Barça-Fan


    Həqiqətən də Hz Yunusun balinanın içində 3 gün yaşadığına inanırsız?

  10. #9
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    ACS city
    İsmarıc sayı
    9,792
    Təşəkkür edirəm!
    9,118
    Təşəkkür alıb: 9,444 dəfə, İsmarıc; 3,829

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Burda yerlibazlıqdan söhbət getmədi.Deyirəm ki,fərqlidi bizim dolma!
    Ləvəngini də hər adam yaxşı eliyə bilmir.Bir çox insanlar soğanı diri saxlayır.
    Ləvəngi balığın içində olanda dadı supper olur.
    Даже ?амый ?трогий и каменный мужчина, не может противит?? фразе "ну паааааааап, ты же мен? любишь?" )))

  11. #10
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    Hungary
    İsmarıc sayı
    5,782
    Təşəkkür edirəm!
    1,104
    Təşəkkür alıb: 3,092 dəfə, İsmarıc; 1,695

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Цитата Сообщение от cana По?мотреть ?ообщение
    Burda yerlibazlıqdan söhbət getmədi.Deyirəm ki,fərqlidi bizim dolma!
    Ləvəngini də hər adam yaxşı eliyə bilmir.Bir çox insanlar soğanı diri saxlayır.
    Ləvəngi balığın içində olanda dadı supper olur.
    Niquş Ləvəngi hamı bilirki ən yaxşı Talışlardadı sən deyirsən bizdə daha yaxşıdı
    Barça-Fan


    Həqiqətən də Hz Yunusun balinanın içində 3 gün yaşadığına inanırsız?

  12. Göstərilən foksarik bu posta görə Nevermind üçün təşəkkür etdi:

    ilash (18.01.2009)

  13. #11
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    ACS city
    İsmarıc sayı
    9,792
    Təşəkkür edirəm!
    9,118
    Təşəkkür alıb: 9,444 dəfə, İsmarıc; 3,829

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Orxan,mən dolmanı dedim ən yaxşı biz tərəfdədi(İrəvan)
    ləvəngi təbii ki cənub zonasında dadlı olur.mamam o zonadan olduğu üçün dadını yaxşı bilirəm.
    Даже ?амый ?трогий и каменный мужчина, не может противит?? фразе "ну паааааааап, ты же мен? любишь?" )))

  14. #12
    Qeydiyyat
    May 2008
    Ünvan
    ...
    İsmarıc sayı
    753
    Təşəkkür edirəm!
    2,301
    Təşəkkür alıb: 3,392 dəfə, İsmarıc; 1,918

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Цитата Сообщение от cana По?мотреть ?ообщение
    Orxan,mən dolmanı dedim ən yaxşı biz tərəfdədi(İrəvan)
    ləvəngi təbii ki cənub zonasında dadlı olur.mamam o zonadan olduğu üçün dadını yaxşı bilirəm.
    Talış zonasının ləvəngisi kimi Bakılılarda da ləvəngiyə mən rast gəldim Qala kəndində. Amma onlar tamamən başqa cür edirlər bunu. Dadı da yoxdur.
    Üstəlik badimcan dolmasını hazırlayan zaman badımcanı qızartmaq əvəzinə qaynadırlar suda.

  15. #13
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    United Kingdom of Azeristan
    İsmarıc sayı
    7,870
    Təşəkkür edirəm!
    6,919
    Təşəkkür alıb: 9,098 dəfə, İsmarıc; 3,927

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Gurman başga şeydi gaga .
    Bir gün təriflədiyiniz ləvənginin hazirlandigi evdə oldum və hələdə o yagli iy (ufunət) burnumdan gedmir .Hazirlayanda zir Lənkaranliydi , buna görədə birdə tərifli cənub mətbəxina 100 metr yaxin durmaram .
    ?linə kecən turşunu - şirinə gatarag gazana atmag bu kulinariya deməg deyil .
    Ich will

  16. #14
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    buludlar
    İsmarıc sayı
    8,192
    Təşəkkür edirəm!
    3,284
    Təşəkkür alıb: 4,250 dəfə, İsmarıc; 2,272

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    deyilənə görə ən gözəl ləvəngini lənkəranda yemək olar. demək olar ki, 10 ilə yaxındı hər yay getməyimə və hər gün stolda ləvəngi olmağına baxmayaraq bir dəfə də olsun "dadlıdı" dediyim vaxt olmuyub. üstəlik burda yaşayan talışların da bişirdiyi ləvənginin də dadına baxmışam. düzü ujjassssss idi. par tulla.
    ps. lənkəranın təbiətinə və camaatına sözüm yoxdu.

  17. #15
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    ACS city
    İsmarıc sayı
    9,792
    Təşəkkür edirəm!
    9,118
    Təşəkkür alıb: 9,444 dəfə, İsmarıc; 3,829

    По умолчанию Ответ: Talış mətbəxi

    Цитата Сообщение от MaestrO По?мотреть ?ообщение
    Talış zonasının ləvəngisi kimi Bakılılarda da ləvəngiyə mən rast gəldim Qala kəndində. Amma onlar tamamən başqa cür edirlər bunu. Dadı da yoxdur.
    Üstəlik badimcan dolmasını hazırlayan zaman badımcanı qızartmaq əvəzinə qaynadırlar suda.

    Mən özümü tanıyanı,dadlı yemək nədi biləni suda qaynadılmış variantda bişən dolmadan yemişəm i çox dadlıdı.
    badimcanı suda qaynadıb,içini sıxıb boşaldırlar i içinə doğranmış əti doldurub bişirirlər.

    Lənkəran ləvəngisinə qaldıqda isə,hər adam ləvəngini yaxşı bişirə bilmir.soğanı içində diri qalanda pis dad gəlir.
    Даже ?амый ?трогий и каменный мужчина, не может противит?? фразе "ну паааааааап, ты же мен? любишь?" )))

  18. #16
    Qeydiyyat
    May 2008
    Ünvan
    ...
    İsmarıc sayı
    753
    Təşəkkür edirəm!
    2,301
    Təşəkkür alıb: 3,392 dəfə, İsmarıc; 1,918

    По умолчанию

    Цитата Сообщение от Farid2M По?мотреть ?ообщение
    Gurman başga şeydi gaga .
    Bir gün təriflədiyiniz ləvənginin hazirlandigi evdə oldum və hələdə o yagli iy (ufunət) burnumdan gedmir .Hazirlayanda zir Lənkaranliydi , buna görədə birdə tərifli cənub mətbəxina 100 metr yaxin durmaram .
    ?linə kecən turşunu - şirinə gatarag gazana atmag bu kulinariya deməg deyil .
    Farid, talış mətbəxində ləvənginin 2 növü var: qızla-soğan qarışığı və soğan-ət qarışığı. Sən dediyin turş-bizim tərəflərdə rub adlanır, hansı ki, regionlarda ona palçıq turşusu da deyirlər, o ləvəngi necə olacaqsa, misal üçün toyuq, ördək, qaşqaldaq, balıq və . üstünə çəkilir ki, qızaran daman da bu xüsusi dad verir. Yeməyin yağlı olması, sənin kök olmandan xəbər verir, köklər yağlı xoşlamır axı, piylənmə gedir talış mətbəxində yağdan çox istifadə edilir.
    Mən Masallıdanam və Masallıda Lənkərandan fərqli bir ləvənginin bişirildiyinin şahidi olmuşam. Fərq həm dadındadır, həm də tərkibində. Qozla ləvəngi daha dadlı olur.

    Цитата Сообщение от cana По?мотреть ?ообщение
    Mən özümü tanıyanı,dadlı yemək nədi biləni suda qaynadılmış variantda bişən dolmadan yemişəm i çox dadlıdı.
    badimcanı suda qaynadıb,içini sıxıb boşaldırlar i içinə doğranmış əti doldurub bişirirlər.

    Lənkəran ləvəngisinə qaldıqda isə,hər adam ləvəngini yaxşı bişirə bilmir.soğanı içində diri qalanda pis dad gəlir.

    Cana, badımcan dolmasının müxtəlif reseptləri var. Biz badımcanı əvvəl suda pütlədirik, daha sonra onun qara suyunu çıxardırıq və yağda qızardırıq. Daha sonra da içini doldururuq. Sən dediyin variantı Bakıda mən gördüm. Fərq həm də ləvəngidə idi, sadəcə olaraq Bakıda ləvənginin tərkibinə ətirli otlar da əlavə edirlər.
    По?ледний раз редактировало?ь Megi; 13.12.2008 в 22:46

  19. #17
    Qeydiyyat
    Dec 2007
    Ünvan
    AĞ deniz
    İsmarıc sayı
    7,479
    Təşəkkür edirəm!
    8,818
    Təşəkkür alıb: 7,059 dəfə, İsmarıc; 3,551

    По умолчанию Re: Talış mətbəxi

    Fisincan
    Lazım olan ərzaqlar:

    Toyuq - 1 ədəd
    Soğan - 4 -5 ədəd
    Nar - 3-4 ədəd
    Qara turşu (rub, lavaşa) - 200 qram
    Balqabaq - 1 ədəd (balaca olsa daha yaxşıdır)
    Duz
    Qoz - 300 qram (döyülmüş formada)

    ?vvəlcə toyuğun üzərinə 4-5 baş quru soğan, 3-4 dənə yarılmış turş nar, qara turşu, duz, 2-3 dilim boranı qatıb üzərinə su tökürük. Bütün bunların üztünə odda qızardılmış nal və yaxud da dəmir parçası ataraq qaynadırıq. Toyuq bişəndən sonra qazandan toyuğu, soğanı, boranını, dəmiri çıxarırıq. qalan suyu süzür, nar gilələrini isə atırıq. Boranı ilə soğanı birlikdə əzirik. Daha sonra əzilmiş hissəni döyülmüş qozla qarışdırırıq. Sonra da bunları süzdüyümüz su ilə qaynadırırq. Daha sonra alınan qarışığın üzərinə toyuğu da əlavə edib dəmə qoyuruq. Fisincan plovla yeyilir .

    Fisincan ne vaxtdan talışların yemeyi olub?Bu bakılıların yemeyidi

    O boyda mövzu açmısan.Ele yemekler bu qederdi?davamı varsa yaz.

  20. #18
    Qeydiyyat
    Apr 2009
    Ünvan
    Baki
    İsmarıc sayı
    200
    Təşəkkür edirəm!
    16
    Təşəkkür alıb: 37 dəfə, İsmarıc; 33

    По умолчанию Re: Talış mətbəxi

    Talis metbexinin yemeyi levengi kukusu...
    Hazir levenginin icine yumurta qatib calirsan..yumurta cox olmalidir hardasa 8-10...(amma levenginin miqdarina baxir da) duz istiot..tavani qizdirirsiz yag elave edirsiz...kukunu coxlu calib yagli tavaya tokursuz qapagini da ortun...alt terefi bisennen sonra cevirin..super bir seydir..............
    Nus olsun!!!
    Edalet topaldir,agir yeriyer amma gedeceyi yere gec - tez catar!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Похожие темы

  1. Cavablar: 65
    Son ismarıc: 01.11.2011, 19:52

Ваши права в разделе

  • Вы не можете ?оздавать новые темы
  • Вы не можете отвечать в темах
  • Вы не можете прикрепл?ть вложени?
  • Вы не можете редактировать ?вои ?ообщени?
  •  
 
Ча?овой по?? GMT +5, врем?: 01:17.
 
Keywords: web studio, art studio, photo studio
 
Forumlarda yazılan fikirlər müstəqil istifadəçilərin şəxsi fikirləridir və Administrasiya onlara görə heç bir halda məsuliyyət daşımır.
 
© 2004-2010, Fox.AZ – İnformasiya əyləncə portalı. Bakı şəhəri, Azərbaycan.

Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
Powered by vBulletin Copyright © 2010 vBulletin Solutions, Inc. Bütün hüquqlar Şükürzadə Studiyasına məxsusdur.
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player